Monday, December 22, 2008

perjalanan ke bulan dan pemeriksaan golongan atasan mengaburi stuktur sebenar laluan sipejalan kaki

nyata ia waktu sukar bagi saya.
aku bisa gila

-utk yg Esa,kau lembutkanlah hati mereka-mereka

Friday, December 5, 2008

Anjing gong-gong.hujan laju.rambut panjang.tangan kematu.jiwa celaru

aku rindu remaja peleseran dan rimbunan asap tatkala bertemu
-fathee
-gee
-azim
-apat phewdeen

:(

Friday, November 21, 2008

perahan idealogi dari setiap getaran bibir kamu membuatkan aku ternganga menanti titisan madunya

kerna kita tahu;
ini bukan bicara dusta.dan haba yg terperangkap ditingkap kembara dan kita berdua kuyup
disimbah manisan langit dan jika diberi situasi yg sama,mahu saja aku tuliskan nama kita disulam simbol2 bahagia moga yg lalu disebelah juga dapat merasa
tingginya nikmat syurga kita.

Saturday, November 8, 2008

penangan sicknie yg mahu sgt kau terokai.

pukulan angin dan pusaran daun kering pagi tadi membawa skali wajah wanita yang baru semalam aku lepaskan gengam tanganya.

dan seperti biasa vodafon menjadi perunding cara
dan jika si *lara dengar mungkin dia kenyit mata dan mengagak perbulan kita mcm 10thn tak jumpa.
rindu sangat agaknya~!
nasib baik dia tak kisah tentang cerita-cerita hangat lelaki dan wanita malaysia.

setiapkali turun menjengah kot-kot ada kedai yang masih buka.
aku pastinya terpandang jalan lurus depan apartment separa mewah dan landasan keretapi diseberang sana;
pastinya tewingat tapak tangan sigila.kasa tapi tinggi value-nya.

isolation yang menyiksa diharap berakhir mengikut skala.
jalanlah extend kerna saya ada rencana hebat di sana;
dan tak mahu sipenunggu tertekan macam trip terdahulu.
sian kamu.

saya mahu kau tahu.
bahwa routine pagi-pagi dan mlm sblom tido saya terganggu.
tiada nada dering pengukir senyum dan text-text gila.semuanya diquarantine.
kerna kau masih dibawah comforter dan aku berjalan laju melintas jln memegang coffee berjumpa mr.brian dan rakan sepejabat.sejuk tak tekira kerna aku tak bawak baju penebat haba.

pengambilan caffeine berbentuk cecair dan gas adalah investment yg gagal.
kerna aku tetap memegang talifun dan berbual kosong.addicted sgt agaknya:p
haish canaaa~?

081108.kamu tau kan arinih ari apa?
musuluruhugucunuKU
-eryzal-

*lara = operator call centre

Wednesday, October 29, 2008

Tuesday, October 7, 2008

tragedi oktober agaknya

Lokasi : area kaki gunung,banglo besar ya'amat
waktu : 4 - 6 pm
tujuan : rumah terbuka org kaya2..haish
menu : mee rebus dan makanan raya yg lain

Assalamualaikum aunty..dgn muka segan wa masuk dlm umah yg macam dewan.tak pandang tempat lain hanya tgk mangkok mee kuah jaa.org kampung.mesti la malu bergaul mesra.

selesai.penuh dan kembung.
"lepak luar syap kok pun shine.."sang putri teman.
bejalan ditaman dan disapa sorang lelaki tua.kaya dan humble.adik tuan rumah barangkali.panjang kami beborak dan dihujung perbualan,dia bertanya soalan nice utk halwa telinga.

Uncle : so..kamu bedua husband and wife?

sang putri : oh! no..not yet.

uncle : so bila agak2 nya?

sang putri : not sure la uncle *melempar senyuman menggoda dan berpaling kearah deretan bunga2.malu agaknya

uncle : hahahaha...so boy.u better carefull

haishangin : senyum saja.tatau nk kata apa~!

sang putri : no uncle...not sure of the date yet je.

Uncle : ouh ok..good.*melepas aku nk tackle wanita muda ishh..menci:p

- dan kami pulang dengan masing - masing berwajah gembira..kenyang sangat agaknya.

Monday, October 6, 2008

moga-moga aku bulih terbang tanpa dadah

Your results:
You are Superman
Superman
85%
Green Lantern
80%
Supergirl
63%
Robin
53%
Catwoman
50%
Hulk
45%
The Flash
45%
Iron Man
40%
Wonder Woman
38%
Spider-Man
35%
Batman
35%
You are mild-mannered, good,
strong and you love to help others.

Tuesday, September 30, 2008

i reckon...tah~!


i tek u!!:p

undang2 ciptaan pompuan tuu~!

# Link to your tagger and post these rules on your blog.
# Share 7 facts about yourself on your blog; some random, some weird.
# Tag 7 people at the end of your post by leaving their names as well as links to their blogs.
# Let them know they are tagged by leaving a comment on their blog.
b0o0o0o0o0o0o0o....dak dak dak lawak jaaa~!

1. Aku akan rasa happy bila menyumbat makanan kampung dlm mulot.
pucuk paku.
pucuk putat.
pucuk ubi.
pucuk dicita ulam mendatang.
keladi.
daging batang pisang.
rebung.
gulai lemak pisang.
kerabu pegaga.
kerabu perut.
apa lancau kerabu suma wa mkn.
sup orat.
sup perut.
sup tulang.
sup lidah :p
haish..byk bai~!
makanan2 nih mampu buat aku high.mampu buat aku jd lelaki sibai sbb cover suma pinggan lauk depan aku.

2. Aku jejaka utara yg rendah serba serbi.tangan kerap bepeluh.bermisai.janggut dan berkumis dan maaf jika aku nampak mcm tak seda diri mahu bechinta juga dengan org yg serba serbinya rendah.:p

3. Aku akan sebut "mak kau bogel" kalau tekejut dan aku tak suka binatang bekulit licin,aku mampu begado jika diacu dengan apa saja jenis ular.katak binatang 2nd yg aku tabley blaa.jika nk rasa lutut wa..lu cuba.try me org putih kata!cewah.

4. Aku suka mencampakan wang2 lebihan kekedai pakaian berjenama antarabangsa.ini habit sibai yg aku cuba kikis.tp tabley.shit.

5. Aku juara main pingpong masa darjah 6 mawar...guru kelas masa tu aku panggey teacher khoi...amoi cun.slalau pakai skirt dan menampakkan bulu roma dikaki bewarna jingga.

6. Aku penah lemas dilaut akibat rakus memerhati mat saleh berjemor dan aku hanyut ditengah laut.ini paling mimpi ngeri wa rasa~!

7. Aku suka bekerja utk bil-bil bulanan yg sentiasa menunggu belaian wang ringgit en.ajai.

haish..

aku tag 3org nih ja dlu..bln depan aku cuba cari lagi.
penanya.
param mimpi.
burn emo shit 019.

Wednesday, September 17, 2008

dari jitgra ke sicknie

sgt biasa bilamana berbuka.tiada istimewanya.
batang pisang yg semalam masakan situa kluarga masih belom sempat lagi aku
celebrate happynya..
sedap.kenyang.kembong.kelip mata pun tiada rasa.
itu cocaine terbaik utk bulan puasa.
rugi sapadia tak pekena.
dan
harini berbuka masakan bonda mertua *moga-moga.
semua tesenyom sambil anak mata galak mengata.
fewwiiitt..dah ada yg punya.
cukop la introduction utk meraka.
nnt aku bawa lagi cerita- cerita yg lebey bermakna.
ok?
dan
pejalanan jauh yg aku tempa
sangat ceria bila muncul sigadis separa saiz kereta.
betul-betul depan mata.
haaaa...amik kau.meletop jerawat saya.
senyom.
happy tak tekira la org kata.
tapi tak lama.masa selalu cemburu.
kau hangout saja dgn baka-baka se-identical saya k?.
mereka mahu kenal anda.
belari kejar train utk keseberang sana.
seb baik
aku kedua terakhir disergah wanita berkebaya.cantikkk
welcome onboard katanya.uuhhh..chomeyy

sangat berangin tempat depa.
ronda-ronda kasi biasa sama cuaca.
mcm dlm peti ais sambey pasang kipas berskala 5.
haa..fikir ar sendiri cemana
haish.abis kering kulit saya.

besahor koko crunch sy cuba sbb rasanya sini tak penah wujud mapley mcm pelita.
tu ja ada depan mata.
kedai tutup pukol 5.
cemana?wa chill..bukanya lamaa~!
bila hujan.rokok mcm dah tak guna.
boley buat 'O' saja-saja.
dah lama teringin nk buat.
huih teruja.

bila bicara tentang kengkawan korea,jepun dan china.
waa..tinggi sungguh ilmu depa.
yg india toksah kata laa.thailand jambu sentiasa.
italy tak abih-abih ngan belt LV nya.
turky sebok ngan ekoq dandan selit celah telinga.
dan dia juga boss saya.payah nk pronounce namanya.
gila.

sangat semangat pegi keja.
benda baru..biasa laa
bulih nampak ellisya milano pakai spek blakang bilik kaca.
mmg saja lalu depan dia.
morninggg katanya.
jadi la..pada tadak papaa~!

tp tetap tabley lawan apend saya!


haishangin?

Friday, September 5, 2008

hang kata hang teraa!

saya amat busy.
mahu pindah tempat keja.
hand over kerja² kpd lelaki tua seangkatan di company lama.
mahu handle financial yg mencekik jiwa.
mahu fak k'jaan utk duit passport yg cam chivai.
berinteraksi ngan company baru dlm dunia maya,penuh pancaroba.
mahu cuba faham accent lelaki wanita pure india yg kerap call time pagi² buta.
dan amoi s'pore yg sepet bunyi suaranya.
dan jejaka mat salleh yg tinggi idongnya.

shit.nervous saya

haish~!

Wednesday, August 13, 2008

langkah kerdil di tgifriday

hari besa kau yg smalam.
hari anjakan usia sichenta.
dan pasar malam jumaat yg kita lepak.
semuanya memerhati.

apa gila pompuan nih bediri atas krusi.nyanyi²
himpunan pelayan² kedai
beseragam merah.behelmet german
dan suasana gamat utk
hentakan kaki kuat.
dan muka merah siputri.mcm cili.suuwwiitt~!
dan utk lagu resmi harijadi
kami nyanyi...byk kali.
tak puas maybe..

utk setiap rancangan yg menjadi.
salurkan tepukan utk mrk².
mengalahkan menteri.huh.
dan setiap atucara yg tak jadi.
pacakan jari tgh.dan sumbat masuk idung aku.
beserata ucapan fak u!
wa trima.org kampung..mmg ceni.

utk kisah duka.
aku simpan.aku tuliskan nanti.
atau mungkin 20 taun lagi bakal menjadi bacaan
sorok² remaja dahaga kisah cinta di skolah asrama.
dan mungkin time tu..aku hanya ketawakan meraka.
kerna membaca kisah lelaki dan wanita petit diibu kota.uhhh loser nya depaa~!

gulai kawah minyak sapi,
sambil memasak tepi perigi.
harapan tinggi moga kau happy,
InsyaAllah taun depan aku cuba lagi.

-12/08/08-

Friday, August 8, 2008

besatu jua sikucing kurap dan nurse tinggat dua

kutukan² sinis bermuka slambe yg smalam.
kata² kesat aku tempoh hari.
maki hamun aku slama ari.
cubitan dan gomolan telinga yg kau trima sejak dlu.
tiada lain dr erti kata pengalihan perlakuan sipencinta suci.
ia lebih kepada objective menenggelamkan.
naluri mahu cium kau tanpa henti.
mahu genggam tangan kasa kau hari².
mahu baringkan kepala siputri di tempat rasmi, dikebahu kanan lelaki kerdil berjiwa langsi.
aku selesa.kau lagi selesaa~!

yammmmm jgn cibsss plishh.
waa..mestila gugur buah durian jiran sblah.
mesti la aku senyum sampai esok pagi.
behave dan berharap agar kau cubit pipi.
haish!

utk tarikh tercantik tahun nie.
cembiasa..aku branikan diri.
membuang pelekat 'P'
didahi..tiada lagi probation period utk kau lalui
and you're permanently buah hati.
haaa..tgk.kau dah floating.haish
pend..kau dengar tak ni..??
kau lah pasangan hidop aku kini.
fak u arr..buat² tak reti :p
naa mik lu jari tengah.haaa kann dah kena.

dinner besa mlm tadi.
diharap bulih diulang kerap².
supaya aku boley bz kan diri.
mencari card utk siputri.
sungguhpun tulisan cakar ayam cem babi.
yg penting kau happy.senyum nampak gigi.
uuhhh~! comeyy...
maaf..sy nervous.tak besa tulih card.
wa org kampong.tak besa benda² cemni.

tapi tuu subjective.
pekerti kau suci.itu yg aku teliti hari².
huruf tan'win dan mad lin' yg kau ajar tadi
sudah cukop membuatkan aku dan abah begado berebut siputri.
dan mak tesandar dipagar melucutkan gelang² tangan berharap ianya cukop utk kenduri.
ishh...kesitu plak die~!
relax la..blom apa² dah bizibodi.
haish.chill beroo

senyum ketelinga ini.
diharap diheret sampai mati.
kerna tuhan,parents,kengkawan dan siputri
adalah alasan aku utk hidop sampai la ni.
berbekalkan sence of humor
yg aku celit celah ketiak setiap pagi.
yg aku bawak tang mana pun aku pegi.
mungkin cukop utk aku
situa,mereka² dan yg betahta dihati utk happy.
fair la kan?

sicomot dengar sini.
siputri pun.
silembut ngan sipembalut luka meh dekat skit.
mahuku khabarkan satu benda.
bahwa kamu suma adalah imej
yang aku create dr object yg sama.
tiada beza.
sumanya aku lakarkan sblom telelap bijik mata.
dan kau juga org yg aku maki pepagi buta.
sbb kau sipencuri hati.hati aku.hati beta.
dan aku berdoa moga aku diubah careernya menjadi
sipencuri yg sama.supaya dua² kaya.
penuh poket dgn hati yg sama.
utk kita sumbat dlm stor bawah tangga.
berbunga.
haish...tuhan dah bg sorang satu.
lagi mau amik org punya.

fak u laa.
heheheheh
dakk dak dak...lawak jaa~!

080808 sunggoh bemakna

Tuesday, July 29, 2008

hidup tidak beguna lagi bila cinta menguasai diri

kau rindu aku?
ha'ah...sangat~!

wey lelaki.
kau becinta ngan tuhan dlu la gileh.
dia biar jatuh ditangga ke-2 atau 3.
bodo.huh~ wau bengkok pun tak kenai.
macibai lu

Wednesday, July 23, 2008

idea sigila dan angan² nya

bila bebicara pada diri.
bicara besama syaitan dikamar mandi.
aku tanyakan tentang silembut.
sungguhkah dia nk mari.
besediakah dia utk tinggalkan rutin.
yg sememangnya menjadi pelali hidop slamari.

takisah kukatakan jika jujor niat mereka.
tapi bukan yg bersifat 2 versi.
ia amat palsu wahai siputri.
amat..
moga kau sedar dgn tudingan jari ini.
yang mana tidaklah bersifat kuku besi.
hanya lebih kpd erti² kalimat suci.
utk taman bungan yg aku bicarakan tempoh ari.
kau masih ingan kann?

ia seakan perjudian.
pertaruhan.gambling.atau bersifat tidak adil pd diri sendiri.
tapi itulah lumrah.
azalinya dijadikan agar kita meletak sesuatu kena pada tempatnya.
adil.
melepaskan esctasy hidop yg menjadikan kau berbentuk segi-segi.
utk aku lentur agar bulat kembali.
ya..sukar utk decide sesuatu yg bersifat maya.
dan menuju harapan yg belom pasti.
dan bekerja utk benefit yg kau sendiri tak pasti.
tapi pecayala,cubalah sepenuh hati.
agar garden dibina complete bersama fountain nya.
dan lighting nya di kala malam.
dan ikan² diperut nyaa.
dan rumput hijau melambai hebatnya kearah sipemberi.
agar kau tesenyum leba tanpa regret keputusan yg dah lama kau jatuhi.
indah bukan~!

utk kau dah bintang.
aku khabarkan disini moga kau tahu.
bahwa jambatan antara kamu dan bahgia kamu sedang kubinia.
hanya menunggu tarikh rasmi.memotong ribbong utk kau lalui.
beserta tepukan rumput² digarden yg kau semai selama ari.
dan mungkin pancutan fountain yg lebey tinggi.
semuanya merai.

begitu dikhabarkan.
kisah sulit arkitek dunia taman bunga.
kembaranya.jatuhnya.lukanya dan perihal sipembalut luka.
moga mereka bahgia.

Amin kengkawan~!

Monday, July 21, 2008

ada hitamnya sungguhpun aku dan hati digelar suci.

kau sgt asli.tiada tipunya.suci.
utk janji² kita tempoh hari.
sikit pun tak dtg dr bicara sipencuri.
ia kluar sendiri.
dari hati utk kau diteliti.
timangilah jikau kau happy.

tidak akan aku tanyakan lagi.
siapa yg melitas dihadapan rumah kita.
siapa yg menjengok dicelah tingkap.
siapa mereka².
kerna aku hanya perlu percaya!

ya..aku cuba utk percaya.
bagi la masa

tq berooo~!

Tuesday, July 15, 2008

moga pantulan cahaya terkena retina sigila

utk tindakan kau² yg berani.
yg lama aku nanti.
membuatkan aku bangga kerna aku suka.
aku bangga kerna kita sebenarnya mahukan yg lama.
aku bangga utk sekian lama kita bicara.
ia akhirnya jadi nyata.

OxC
sedap juga namanya.
taklah seburuk panggilan telifon yg aku terima.
terdenga suara jejakan jawa yg serba serbinya mcm celaka.

tapi...jauh lebih bermakna jika dibanding pemerintah yg sedia ada.
betul kata mrk,
pemimpin baru kengkadang membawa celaka.
abis rosak segala
sandiwara kau membawa derita.
dahagakan kuasa utk kepuasan diri sendiri semata.

aku bukan senior,
kami bukan kepala kepala.
kami cuma sayang aset beharga yg dibina.
dan sayang situa pemerhati yg kau ketepikan.
dan sayang reputasi yg kau calarkan.
kami geram pabila ia diperjudikan.
diharap tak selilih kau ditepi jalan.
kerna generasi aku akan kutuk tindakan kau yg bukan².

nah jari tengah.babii!

p/s : tingkatkan prestasi,kurangkan kontroversi...zasss

Thursday, June 26, 2008

earth sun discussion

diperjelaskan kpd aku agar aku faham sejak dulu.sejak lama dahulu.
supaya aku tau menilai benda yg susah nk dpt.
utk aku hargai meraka² kau² dan dia²..
maka yang dtg takkan lari lintang pukang ditarik tuhan pencipta alam.
dan yg ada kekal selama beserta berkat dikandung utk rahmat situan.
agar yg melihat merasa hormat.
yg mendengar merasa taat dan
yg mengutuk harus disebat.celaka

hujan emas bukan dtg sesuka.ada formula utk menggandakannya.
yg perak bukan resminya utk yg kedua.
kerna mungkin belom cukop gilapnya utk bertukar warna.
inilah hasil ideologi materialistik yg aku trima.
yg aku lawan bersama kengkawan.
yg aku rembat besama sahabat.
yg aku tikam dgn pisau tumpul.
haram jadah.tak luut.

dibuli,dianak tiri, diratah simajikan babi adalah makanan rugi aku hari².
harapan yg dilempar,berbulan² baru nk mari.
nah..jari tengah aku ini...kau simpanlah utk bini
agar dia tak mengeloh bila kau tak menepati spesifikasi.
haa..mapuki.itulah title kau tiap² bulan aku bg.
utk VP berhati yahudi.

dikira² dan dikira² dan dikira² lagi..sumpah tak cukop.
utk mengalirkan teh ais jalal di tekak perlukan pengiraan bertubi².
sehingga patah mata pensel 2B.
kau tak rasa..kerna kau byk subsidi.
anak bini kau suma company layan tak macam anak tiri.
yg bekerja sampai 6-7 pagi.dihumban dlm perigi.
agar tak dengar suara halus dicelah pipi.
agar kau boley tido aman memeluk jins yg didikan isteri.
agar kau selesa wet dream sehingga esok pagi.

hampir setaun.
satu sen simpanan pun aku blom mampu lagi.
mak bapak usah cakap lagi babi!!
syukur depa paham.mereka pun ada duit sendiri.
aku kerja mcm buroh kasta pun depa rahmati.
dgn alasan utk involvekan diri dlm economi permainan badawi.
"takpa...blajaq susah...abah perati pd jaoh.agak nk jatoh...abah sambut."
celaka kau.mak bapak aku hampir mati.
campakkan aku sedikit portion utk salurkan kpd mereka.
agar hati remuk situa berbisik.

"Alhamdulillah...murahlah rezeki anakku.
tak payah la bg.abah dah cukop happy.
kamu tgk²kan la adik² kamu".

oh!sampai centu skali.pheww..

oi oi..kau dengar tak babii!!

cemana kau fikir.
cukopkah gaji sebesar guli yg kau bg utk aku survive dikota judi.
bukan tak bersyukor.tapi bertarung utk hak aku yg kau sedut kepoket
lelaki tua hidung belang yg bersepah di siam mencari pelali malam.
maka tinggallah si-isteri bersama jari tengahku yg kau simpan dlm laci.
habuan jika dia terasa sepi.
oh shit! aku geli.dasar lelaki tua baru nk up.
aku bankrup bila tgh bulan menampakkan diri.
"koyak²" tula default alasan penyedap hati.
agar aku tak merompak kedai emas semacam mana kita tgk dlm tv.
nasib baek aku blaja tinggi.
kalau rempit,dah lama revolver siam aku standby selit celah gigi.
sbb mencuri tak perlu exam jam 9 pagi.
tak perlu buku setebal bukulali.
tak pelu semua.
hanya perlu berani dan jati diri.
itu yg ditagih.
nah..jari tgh skali lagi.

ya, ini algorithm aku.graf kehidupan aku.
turun naik jual beli pasaran manusia bercareer yg mungkin mampu ditafsir
oleh pengamal² forex.bomoh² VIP.mahupun penjual² ubat di pudu.
jika payung yg diberi hanya sebesar saiz kepala.
maka basah la badan.kecut la tangan.
kau tak reti fizik ka?
sedangmana kau hanya duduk berbekal mic sebesar lengan
memberi penjelasan kenapa it kenapa ini.
aku duduk perhati tersenyum berserta jari tgh tepacak dlm poket
menidakkan amalan yahudi yg kau praktis hari²

aku tanak explanation...aku dahagakan solution.

tolerate la skit broo~
haish

Friday, May 30, 2008

wa mana penah ckp cemni.kan??

kau ada disini...dlm ati.
sungguh!

tapi..
ayat rempit kau membuatkan jari tgh lelaki sentiasa tepacak,mencanak².
muka kerek kau membuatkan nafsu tumbok muka kau laju² di-trigger.
kebodohan kau membuatkan guru lelaki rasa nk rotan bont kau hari².
tapi tulatu..
macibss! aarr~


*hug*

Wednesday, May 28, 2008

mimpi pagi seorang hamba abdi

dibentang luas langit utk aku tenungi.
menyuluh jln² sepi zaman gelap tiada api.
bersluar koyak.baju itam.rambut highlight,kering,kembang dan kasa.
*euuwww...rempit sial.
tapi nampak cool dr perspektif mereka yg bermata kuyu.

aku yakin, kau bkn lah jelmaan gadis cantik yang aku kenal dlu.
tapi cuma titik kenangan utk
tumbersaran minda yg kini membisu.
sapa yg membina harapan dan
sapa pula yg memusnah impian.
persoalan inilah yg slalu membuat lelaki macho tak keruan.
kan??

*jari tengah utk yg ketawa.

menyusuri lorong yg dahulunya berwarna warni.
penuh bunga dikanan kiri.
lalat, tikus sumanya takot nk mari.
sbb kau sentiasa dihati.
aku happy!utk waktu singkat yg aku tak bajet akan mati.

kembang pipi si putri.
bila nada dering sigemok shawn kingston hitam berbunyi.
kita begayut tanpa fikir radiasi yg sememangnya kuat cem babi.
aku happy.kau pun happy.
comman gold.fair la kan!

hurmp
tapi....tulatu.tahh

Sunday, May 18, 2008

sunggohhh..tak muhongg!

tak tahu!
jawapan ideal utk masa depan yg kelabu.
terkedu.diam membisu.
bila lontaran suara terdengar seakan² memberi tahu.
kau syg aku!

kau hebat.
kontra bilamana aku masih buntu.
bukan apaa~
hanya beringat sblom kena.
kan???

Saturday, May 10, 2008

Puisi Lelaki Girang!

pooommm!
meletop perut wanita kampong separuh usia.
dikatil hospital menahan derita.
syahid kalau matinya.
azan qamad kalimah keramat.
aku tak tahu.mrk cerita.aku folo aja!

sumpah,hina sikerdil buta kerap kau terima.
kau biarkan saja.kerna kau tahu, aku budak mentah yg br kenal dunia.
bila meminta.sungguh lembut tengkok sianak cilaka.
bila benda dihajati didepan mata.
kau cam biasa.ditendang kerna sikechil khayal keenakan dunia.
kau hiba.menangis dlm jiwa.aku tak rasa apa²

25thn aku amik masa.
utk kluar dgn tulisan yg tak seberapa.
tapi cukop bermakna.kerna kau jauh dimata.
aku suka, aku cinta, aku sayang dah lama rasanya.
tapi aku layan mainan² diluar yg kononnya mampu membahagia.
tapi itu dusta.kau juga yg nyata.
aku tertipu.maafkan saya.

mrk memuji
" wahhh...maliah.anak kau dah bejaya.tahniah "
kau senyum.tak kata apa.sambil genyit mata!nampak muda.

*selamat hari IBU

Friday, May 2, 2008

sifatnya manja.
senyumnya lebar.manisssshhh.
rambutnya panjang.curl
puteh..
jarang wanita kelihatan cantik jika dicalit blusher pupple ke pipi.
tapi dia tidak.
bau-bauan toksah dikira.
wanginya tak tertanding bvlgari di midvally.itu aku pasti!

slowly dia rapati.
ketubuh lelaki kechik diatas katil bersaiz queen marry.
aku geli.tapi suka.sbb benda nih jarang jadi.
aku hanya perhati.
nafsu lelaki bergoncang akibat geseran tidak rasmi.

mata layunya mengembang.
terpukau dek sinaran senapangku.
disentuh perlahan².diusap.waahh "besaaa.beratt.hitamm dan ada jalur² emas."
dia memuji sambil tangan rakus menyelami.
aku kegelian.
haish "jgn la telampau memuji."
dlm ati bekata."pompuan ni..apahal?? tak reti duduk diam.kau
letak blik cyborg tu kat situ plisss."


kau gelak.
yaaa...sebijik mcm babi.
aku mls nk maki.tapi itu fact yg kau kena ambil utk pedoman hati.
hairan cemana kau dengar aku berckp dlm ati.
kau campak brahim's borg kebumi.
sambil bangun melarikan diri.
anak haram langsi...kau nk begadoh ka babiii??
aku cuba grep.kau elak.
wahh???mana aci begado guna ulti.
kau melayang.terbang tinggi.
senyuman menampakkan taring besi.
aku geli sbb ada air liur menitik kejari.
mapukiii...haaa kan dah tekasa!

aku tercari²..mana cyborg aku pergi.
fakk...takda.
patutnya ada kt sini.
celaka kau prempuan babi.
cucuh rokok dlm cubaan kasi cool skit hati.
sambil pikiaq kat mana khazanah aku pergi.
shitt...ada kt umah viki.aku lupa.

aku gelak sorang² dlm ati.
rupanya ada hantu yg melawat tadi.
shittoo!
tula.smalam lupa nk basoh kaki.
hurmp...mimpi!!

haish!!
mampoih dah aku kali ni.
punch card confirm merah lagi.

Monday, April 28, 2008

kiri kanan dikatakan gelap.kelam.busuk dan keji.
depan mata pisau menanti daging lembut siputeri.
jika kedepan heboh risau kot² mati.
sambil jari menuding salahkan keadaan dan mahkluk bumi..
kata² kesat yg digemari dilepaskan.
semua kau bangkitkan.sampai xleh kira ngan jari.

sakit...
lumrahnya utk hati² yg tak mengerti.
jgn dipikir tentang nasib diri.
kejadian kau dibumi.itu yg harus diteliti.
benda yg cantik jgn mudah dimaki.
kerna setiap terjadi, tersimpan khasiat tersendiri.

aku lelaki,
bukan membangga diri.
ganjaran yg ada, sedikit pun tak buat aku tinggi.
aku cuba fahami serba serbi.
berkata² bukan membuta tuli.
apa yg tertulis.Dia saja yang mengerti.
jgn ingkari.fololah kerna kita umat nabi.

mungkin disini kau rasa keji.
ditipu dihina sang lelaki berperangai babi.
disisiNya kau tetap suci.
martabat dilambung setinggi².
jauh lebih lebat dr lelaki babi.

haish bidadari.
pecayalah.kau sikit pun tak rugi.

didepanmu dikata pisau yg menikam.
walhal sifatnya mengukir carta² indah dihati sampai mati.
dikiri kanan mu yg kelam.gelap.busuk dan keji jgn skali digusari.
mungkin mereka jejaka zimbabwe berkulit hitam metalic tp berhati suci.
kali ni kau tetipu lagi.
memberi alasan dusta dunia sering menghantui diri

yg nyata! kau memang buta tuli.
tak kenal rumi.tak kenal jawi.
sedangkan benda ni yg patut kau plajari!!


* tribute to wanita jawa di kotaraya

Sunday, April 27, 2008

Jangan berhenti kerna esok kita tak tahu apa akan jadi

diblakang!
dalam..sgt dalam.aku perhati.

perlahan dunia cinta lama menyerap dlm diri.dr perspektif bebeza aku tenungi.
gagal.ya aku tau..
jika kau ada..yang lama lantas menjadi cekgu.pembuka jalan.
menjadi wall pembahagi.menjadi batu sempadan diri.menjadi tikus experiment utk yg nak mari.
agar tak kecundang lagi.

its a game!menang kalah doesn't really matter.
tapi cukop mengajar.

pegi.kau mungkin terbang tinggi.tidak dlm sangkar busuk ni lagi.
aku bulih heal.
" i'll get back on the track riding horse
but not the one that threw me away". itu yang pasti!!
kau hebat.tp aku tetap sendiri.

dihadapan.mungkin dunia baru
gentar.gugup.kecut..aku tendang semahu.
yg lama jangan menghantu.yg baru tolong jangan yg palsu.
risiko harus diteliti.itu yg pasti.
harapan mungkin palsu.tp atleast aku tak membisu!

"we cannot finish a book without closing its chapters.
If we want to go on,
then we have to leave the past as we turn the pages".

mungkin aku berjaya.secara teorinya.

Thursday, April 24, 2008

Dear,
tok chaq

kau rganduk bendang hari² setiap pagi.
pacat, lintah, ulaq, lipan kau ratah seba serbi.
nasik ikan kerin bekai mkn tepi perigi.
mentari membakar.peloh menitik kebumi.
rahmat bersusun menuju ilahi.
tanpa kau sedari.

hasil dimakan org tak kenai budi

ekzos karat.mudguard pecah.seat carek.
kuda nih laaa dok usong hampa laki bini.
kau bangga sbb mechine nih jd modai ngorat dulu
sbb mechine nih la yang hangkot anak² p mengaji.
sbb mechine nih la kau bley hidop sampai la ni.tp kau tahu,,ini suma Tuhan yg bagi.
baju lusoh.poket koyak.sluaq tampong.boot getah.itulah jersi rasmi..
tesemat kuat semangat padi.bulih pun sikit.dirompak lagi.

kau kena paham."Dunia mmg ceni".

kereta besaq bekilat sedang dicuci.
sitokey kangkang lena mencungkih gigi.
senyum lebar membaca surat habaq besulam kopi.
pikiaq idea utk menipu lagi.
sewa kubota kau tekan mahai mcm babi.
aku tau.."kau mmg dok amai perangai yahudi"
hati busuk bekata "hasil org melayu aku bulih lagi tahun nih"
sian tok chaq duk pikiaq belanja anak bini!!

haish!

cuba!

jadikan aku matahari
tapi kau tak hangat.

ku cuba pelangi.
kau masih tak cheerful.

jadi bulan.
tapi kau khayal gelap duniamu.

mungkin bintang mampu buat kau happy.
takk..tapi tak.tak seperti dijangka.
aku pilih batu.aku letih.

aku pilih dunia suram.
tapi malamku diheret.
"mainan syaitan". aku tau!
kaskas kau kuat.addicted
haish!

aku cuba!

Saturday, April 19, 2008

catatan akhir persekolahan!

letchumy nama diberi.
nk pinjam toilet sbb kau nk shi shi.
aku bg tp mulot tekunci.
dlm ati bekata "mana wujud minah ceni?"
yaAllah..pasaipa la aku buta tuli.

kita rapat mcm babi.
call xbrenti,msg smp lengoh jari.
lelama kenai,baru aku tau kau suka kari
pi nirwana..kau happy.
p cendoi.pun kau happy.
pi beli daim cake...lagi kau happy.
tapi smp skrang aku tetap lonely.
aku chill.cem biasa.happy go lucky.

"awak...i kt bawah.."
msg kau..aku simpan smp la ni.
haish..sweet cem babi!
queen of surprises title utk hairni.
serioushit aku happy.
tp kini kau lari.
aku standard ar,bekachaa lagi.haish!

kau nk blik mlk,
sambong study.
kau nk jumpa.xsempat sbb mama in hurry.
tahan²..takpa.tadak rezeki
isuk lusa jumpa lg
annn

birthday kau sepurnama lagi.
dlm pala otak dok pikiaq benda apa nk bagi.
nk beli printer moga kau senang study.
tp kau lari.membisu sribu erti!

lonely senior boi kecundang lagi.
serioushit kau keras ati.
jaoh sunggoh kau lari.
aku relax. maseh tegoh dsini.
dok tunggu bila kau nak mari!
utk jawab sribu persoalan terbuku dhati

silap tang mana? benda tu aku patot cari!


*haish letchumy sikueh sikas

Tuesday, April 15, 2008

stupid grumpy old man!

kau ampa,aku kami

main kad lama gila babi.
hang gelak, aku happy.
hang nk pegang tangan aku lari.
shit!bodo...awat la aku tak grep tadi.haish..
awai lagi.relax la babi!

iskkk.gelora!

aircorn membeku.tewjuk katanya.
haish pensil "hang start bersuara?".dayyum.
hang amik tisu, lap simptom hyperdirosis hanyir jejaka utara berwajah jawa.
aku tahan.ego.tp..yaAllah.dlm ati.suka tak terperi.

nk mkn..lapaq tomyam.
juara tomyam jd saksi.samber!
"sedap!"
hang suka...aku senang ati.
hang balik...aku sepi.ouh shit la!

haish!dunia..

seminggu tak jumpa.takpa.tahan²
masuk 2,3 minggu.fak.rindu menebai cam babi
keja.busyyy.
tula default alasan aku slalu bg.
tp Alhamdulillah sep baik hang mengerti.

tp kengkadang hang mengeloh.
katanya.
aku tak besunggoh.
tak show.
jarang call.
busy..nk buat cemana la gilerrr!
aku chill.
benda basic.tak kesah pun kalu hang lari.
jejaih sikit ja.hat laen belambak lagi!

aku pilih career sbb bley bg money.
kalau pilih hang silap² bley bg mati!

oh kapakian!

Tahan!

suku abad pijak bumi.
tak lambat dah.


buzz ampa tanya paseipa.
aku kata "saja"
patut aku kata laen.


depa sibuk membaca,
depa sibuk di kota utk rezeki dunia,
depa di hometown utk mak pak tecinta.


seleghrak

*poyo,gee,azim,peja,pakwan,haikal,fathee,jaon,apat,tajul,hawa!