Thursday, June 26, 2008

earth sun discussion

diperjelaskan kpd aku agar aku faham sejak dulu.sejak lama dahulu.
supaya aku tau menilai benda yg susah nk dpt.
utk aku hargai meraka² kau² dan dia²..
maka yang dtg takkan lari lintang pukang ditarik tuhan pencipta alam.
dan yg ada kekal selama beserta berkat dikandung utk rahmat situan.
agar yg melihat merasa hormat.
yg mendengar merasa taat dan
yg mengutuk harus disebat.celaka

hujan emas bukan dtg sesuka.ada formula utk menggandakannya.
yg perak bukan resminya utk yg kedua.
kerna mungkin belom cukop gilapnya utk bertukar warna.
inilah hasil ideologi materialistik yg aku trima.
yg aku lawan bersama kengkawan.
yg aku rembat besama sahabat.
yg aku tikam dgn pisau tumpul.
haram jadah.tak luut.

dibuli,dianak tiri, diratah simajikan babi adalah makanan rugi aku hari².
harapan yg dilempar,berbulan² baru nk mari.
nah..jari tengah aku ini...kau simpanlah utk bini
agar dia tak mengeloh bila kau tak menepati spesifikasi.
haa..mapuki.itulah title kau tiap² bulan aku bg.
utk VP berhati yahudi.

dikira² dan dikira² dan dikira² lagi..sumpah tak cukop.
utk mengalirkan teh ais jalal di tekak perlukan pengiraan bertubi².
sehingga patah mata pensel 2B.
kau tak rasa..kerna kau byk subsidi.
anak bini kau suma company layan tak macam anak tiri.
yg bekerja sampai 6-7 pagi.dihumban dlm perigi.
agar tak dengar suara halus dicelah pipi.
agar kau boley tido aman memeluk jins yg didikan isteri.
agar kau selesa wet dream sehingga esok pagi.

hampir setaun.
satu sen simpanan pun aku blom mampu lagi.
mak bapak usah cakap lagi babi!!
syukur depa paham.mereka pun ada duit sendiri.
aku kerja mcm buroh kasta pun depa rahmati.
dgn alasan utk involvekan diri dlm economi permainan badawi.
"takpa...blajaq susah...abah perati pd jaoh.agak nk jatoh...abah sambut."
celaka kau.mak bapak aku hampir mati.
campakkan aku sedikit portion utk salurkan kpd mereka.
agar hati remuk situa berbisik.

"Alhamdulillah...murahlah rezeki anakku.
tak payah la bg.abah dah cukop happy.
kamu tgk²kan la adik² kamu".

oh!sampai centu skali.pheww..

oi oi..kau dengar tak babii!!

cemana kau fikir.
cukopkah gaji sebesar guli yg kau bg utk aku survive dikota judi.
bukan tak bersyukor.tapi bertarung utk hak aku yg kau sedut kepoket
lelaki tua hidung belang yg bersepah di siam mencari pelali malam.
maka tinggallah si-isteri bersama jari tengahku yg kau simpan dlm laci.
habuan jika dia terasa sepi.
oh shit! aku geli.dasar lelaki tua baru nk up.
aku bankrup bila tgh bulan menampakkan diri.
"koyak²" tula default alasan penyedap hati.
agar aku tak merompak kedai emas semacam mana kita tgk dlm tv.
nasib baek aku blaja tinggi.
kalau rempit,dah lama revolver siam aku standby selit celah gigi.
sbb mencuri tak perlu exam jam 9 pagi.
tak perlu buku setebal bukulali.
tak pelu semua.
hanya perlu berani dan jati diri.
itu yg ditagih.
nah..jari tgh skali lagi.

ya, ini algorithm aku.graf kehidupan aku.
turun naik jual beli pasaran manusia bercareer yg mungkin mampu ditafsir
oleh pengamal² forex.bomoh² VIP.mahupun penjual² ubat di pudu.
jika payung yg diberi hanya sebesar saiz kepala.
maka basah la badan.kecut la tangan.
kau tak reti fizik ka?
sedangmana kau hanya duduk berbekal mic sebesar lengan
memberi penjelasan kenapa it kenapa ini.
aku duduk perhati tersenyum berserta jari tgh tepacak dlm poket
menidakkan amalan yahudi yg kau praktis hari²

aku tanak explanation...aku dahagakan solution.

tolerate la skit broo~
haish