Tuesday, July 29, 2008

hidup tidak beguna lagi bila cinta menguasai diri

kau rindu aku?
ha'ah...sangat~!

wey lelaki.
kau becinta ngan tuhan dlu la gileh.
dia biar jatuh ditangga ke-2 atau 3.
bodo.huh~ wau bengkok pun tak kenai.
macibai lu

Wednesday, July 23, 2008

idea sigila dan angan² nya

bila bebicara pada diri.
bicara besama syaitan dikamar mandi.
aku tanyakan tentang silembut.
sungguhkah dia nk mari.
besediakah dia utk tinggalkan rutin.
yg sememangnya menjadi pelali hidop slamari.

takisah kukatakan jika jujor niat mereka.
tapi bukan yg bersifat 2 versi.
ia amat palsu wahai siputri.
amat..
moga kau sedar dgn tudingan jari ini.
yang mana tidaklah bersifat kuku besi.
hanya lebih kpd erti² kalimat suci.
utk taman bungan yg aku bicarakan tempoh ari.
kau masih ingan kann?

ia seakan perjudian.
pertaruhan.gambling.atau bersifat tidak adil pd diri sendiri.
tapi itulah lumrah.
azalinya dijadikan agar kita meletak sesuatu kena pada tempatnya.
adil.
melepaskan esctasy hidop yg menjadikan kau berbentuk segi-segi.
utk aku lentur agar bulat kembali.
ya..sukar utk decide sesuatu yg bersifat maya.
dan menuju harapan yg belom pasti.
dan bekerja utk benefit yg kau sendiri tak pasti.
tapi pecayala,cubalah sepenuh hati.
agar garden dibina complete bersama fountain nya.
dan lighting nya di kala malam.
dan ikan² diperut nyaa.
dan rumput hijau melambai hebatnya kearah sipemberi.
agar kau tesenyum leba tanpa regret keputusan yg dah lama kau jatuhi.
indah bukan~!

utk kau dah bintang.
aku khabarkan disini moga kau tahu.
bahwa jambatan antara kamu dan bahgia kamu sedang kubinia.
hanya menunggu tarikh rasmi.memotong ribbong utk kau lalui.
beserta tepukan rumput² digarden yg kau semai selama ari.
dan mungkin pancutan fountain yg lebey tinggi.
semuanya merai.

begitu dikhabarkan.
kisah sulit arkitek dunia taman bunga.
kembaranya.jatuhnya.lukanya dan perihal sipembalut luka.
moga mereka bahgia.

Amin kengkawan~!

Monday, July 21, 2008

ada hitamnya sungguhpun aku dan hati digelar suci.

kau sgt asli.tiada tipunya.suci.
utk janji² kita tempoh hari.
sikit pun tak dtg dr bicara sipencuri.
ia kluar sendiri.
dari hati utk kau diteliti.
timangilah jikau kau happy.

tidak akan aku tanyakan lagi.
siapa yg melitas dihadapan rumah kita.
siapa yg menjengok dicelah tingkap.
siapa mereka².
kerna aku hanya perlu percaya!

ya..aku cuba utk percaya.
bagi la masa

tq berooo~!

Tuesday, July 15, 2008

moga pantulan cahaya terkena retina sigila

utk tindakan kau² yg berani.
yg lama aku nanti.
membuatkan aku bangga kerna aku suka.
aku bangga kerna kita sebenarnya mahukan yg lama.
aku bangga utk sekian lama kita bicara.
ia akhirnya jadi nyata.

OxC
sedap juga namanya.
taklah seburuk panggilan telifon yg aku terima.
terdenga suara jejakan jawa yg serba serbinya mcm celaka.

tapi...jauh lebih bermakna jika dibanding pemerintah yg sedia ada.
betul kata mrk,
pemimpin baru kengkadang membawa celaka.
abis rosak segala
sandiwara kau membawa derita.
dahagakan kuasa utk kepuasan diri sendiri semata.

aku bukan senior,
kami bukan kepala kepala.
kami cuma sayang aset beharga yg dibina.
dan sayang situa pemerhati yg kau ketepikan.
dan sayang reputasi yg kau calarkan.
kami geram pabila ia diperjudikan.
diharap tak selilih kau ditepi jalan.
kerna generasi aku akan kutuk tindakan kau yg bukan².

nah jari tengah.babii!

p/s : tingkatkan prestasi,kurangkan kontroversi...zasss