Wednesday, August 13, 2008

langkah kerdil di tgifriday

hari besa kau yg smalam.
hari anjakan usia sichenta.
dan pasar malam jumaat yg kita lepak.
semuanya memerhati.

apa gila pompuan nih bediri atas krusi.nyanyi²
himpunan pelayan² kedai
beseragam merah.behelmet german
dan suasana gamat utk
hentakan kaki kuat.
dan muka merah siputri.mcm cili.suuwwiitt~!
dan utk lagu resmi harijadi
kami nyanyi...byk kali.
tak puas maybe..

utk setiap rancangan yg menjadi.
salurkan tepukan utk mrk².
mengalahkan menteri.huh.
dan setiap atucara yg tak jadi.
pacakan jari tgh.dan sumbat masuk idung aku.
beserata ucapan fak u!
wa trima.org kampung..mmg ceni.

utk kisah duka.
aku simpan.aku tuliskan nanti.
atau mungkin 20 taun lagi bakal menjadi bacaan
sorok² remaja dahaga kisah cinta di skolah asrama.
dan mungkin time tu..aku hanya ketawakan meraka.
kerna membaca kisah lelaki dan wanita petit diibu kota.uhhh loser nya depaa~!

gulai kawah minyak sapi,
sambil memasak tepi perigi.
harapan tinggi moga kau happy,
InsyaAllah taun depan aku cuba lagi.

-12/08/08-

Friday, August 8, 2008

besatu jua sikucing kurap dan nurse tinggat dua

kutukan² sinis bermuka slambe yg smalam.
kata² kesat aku tempoh hari.
maki hamun aku slama ari.
cubitan dan gomolan telinga yg kau trima sejak dlu.
tiada lain dr erti kata pengalihan perlakuan sipencinta suci.
ia lebih kepada objective menenggelamkan.
naluri mahu cium kau tanpa henti.
mahu genggam tangan kasa kau hari².
mahu baringkan kepala siputri di tempat rasmi, dikebahu kanan lelaki kerdil berjiwa langsi.
aku selesa.kau lagi selesaa~!

yammmmm jgn cibsss plishh.
waa..mestila gugur buah durian jiran sblah.
mesti la aku senyum sampai esok pagi.
behave dan berharap agar kau cubit pipi.
haish!

utk tarikh tercantik tahun nie.
cembiasa..aku branikan diri.
membuang pelekat 'P'
didahi..tiada lagi probation period utk kau lalui
and you're permanently buah hati.
haaa..tgk.kau dah floating.haish
pend..kau dengar tak ni..??
kau lah pasangan hidop aku kini.
fak u arr..buat² tak reti :p
naa mik lu jari tengah.haaa kann dah kena.

dinner besa mlm tadi.
diharap bulih diulang kerap².
supaya aku boley bz kan diri.
mencari card utk siputri.
sungguhpun tulisan cakar ayam cem babi.
yg penting kau happy.senyum nampak gigi.
uuhhh~! comeyy...
maaf..sy nervous.tak besa tulih card.
wa org kampong.tak besa benda² cemni.

tapi tuu subjective.
pekerti kau suci.itu yg aku teliti hari².
huruf tan'win dan mad lin' yg kau ajar tadi
sudah cukop membuatkan aku dan abah begado berebut siputri.
dan mak tesandar dipagar melucutkan gelang² tangan berharap ianya cukop utk kenduri.
ishh...kesitu plak die~!
relax la..blom apa² dah bizibodi.
haish.chill beroo

senyum ketelinga ini.
diharap diheret sampai mati.
kerna tuhan,parents,kengkawan dan siputri
adalah alasan aku utk hidop sampai la ni.
berbekalkan sence of humor
yg aku celit celah ketiak setiap pagi.
yg aku bawak tang mana pun aku pegi.
mungkin cukop utk aku
situa,mereka² dan yg betahta dihati utk happy.
fair la kan?

sicomot dengar sini.
siputri pun.
silembut ngan sipembalut luka meh dekat skit.
mahuku khabarkan satu benda.
bahwa kamu suma adalah imej
yang aku create dr object yg sama.
tiada beza.
sumanya aku lakarkan sblom telelap bijik mata.
dan kau juga org yg aku maki pepagi buta.
sbb kau sipencuri hati.hati aku.hati beta.
dan aku berdoa moga aku diubah careernya menjadi
sipencuri yg sama.supaya dua² kaya.
penuh poket dgn hati yg sama.
utk kita sumbat dlm stor bawah tangga.
berbunga.
haish...tuhan dah bg sorang satu.
lagi mau amik org punya.

fak u laa.
heheheheh
dakk dak dak...lawak jaa~!

080808 sunggoh bemakna