Saturday, October 3, 2009

kerna sepasang hati ini adalah lagaan api yg menghembus jelaga yg lebih besar

Saya busy..amat busy!!

maaf utk semua kerna haishangin punyai agenda yg lebih tinggi yg harus dia ratapi.

1.diharapkan sy belom terlewat utk memberi tahu yg saya amat teruja dengan birthday kamu august lalu.
2.happy anniversary utk siputri.gucumuluhunuhuwuKumu.
3.Selamat hari raya
4.demam dan fikiran becelaru pabila disapa gadish separa anggun dilorong sunyi.
5.sydney again

Wednesday, July 1, 2009

Hembusan plankton dan terumbu-terumbu karang dan hamparan dunia tanpa udara membuatkan aku tersimpoh memejam mata dan berkata ...chibaikiaaaaa!!

"kaulah manusia gila yg aku tak tefikir utk cinta....Ya!! kami bahgia"

dan


5 perkara yg dulu tertanam dikepala.
menjadi guideline utk si-dwi petite.
sikononnya mahu kecapi bahagia.

dear nurse,
kamu tahu saya masih situkang kebun yg sama?


jika Ya.amik jarum tu.
rendamkan morphine likat ditangan kiriku
dan tolong tapaukan methamphetamine terbaik utk habuan waktu-waktu malam.
moga setiap rezeki darinya mampu beri aku rumah kaca.
dan jika ada lebey.

teringin juga nk beli cayenne itam.
jadi la..habuan nk race kt leboh raya.

sesapa yg baek ati nk derma...lagi laa saya trima.


ok.jadi laaa..abg busy la korang.
chow-chow..mal mai :)

Thursday, May 7, 2009

Aku masih dijambatan yang sama; melunjurkan dan menjerit pada org bawah...Hey!! Kau dengar tak?




"Kau penah nampak tak bdk nih..Rendah-rendah, putih-putih, rambut pendek, spek half frame, tangan kasa, kaki kechik, suara Nobita"

Raja Simura pastinya lebih mengerti kemana haluan perasaan ini harus disalurkan

kerna,

setiap baris kata dari helaian tua.
tertulis perihal sepasang burung merdeka membelah laut utk ke benua yang satu lagi.
jauh rancangan mereka.berjaya agaknya!

dan

kau takan penah tahu
kerna tulisan ini bukan utk perniagaan di pasar-pasar raya

Friday, April 24, 2009

Abang busy la kowang!!

April bln kerja...lu gilaa ka nk update blog sampai pepagi buta.
nnt wa korek blik entry tetanggoh kasi sumbat jubo sihamzi marzuki; besa nihhh...cili mulot kang!!

p/s: tahan-tahan.sumpah wa tak sempat nk cover suma benda.tangan ada 2 jaa..kalu 6 mesti sempat...lu nk panggil ayah pin pun wa bangga...haish~!

BPH

yg benar,
-abang
.
.
.
.
.
.
.
.
haishangin?

hahahahahaha:p

Monday, March 9, 2009

perkara ini adalah karya-karya kerajaan langit tentang lahir, hidup, mati, jaya dan gagalnya silelaki elfin dalam dunianya.

seterusnya,

study seperti sigila dan jeraman meggi sbb takot terbuang masa dan sulaman nescafe dan dunhill dan sepahan notes
yg dulu disusun satu persatu selit celah buku.
kemas.
gembira sgt agaknya.lulus dan berjaya menambat hati sisuperior
jadilaa...drpd takda apa.


gembira dgn nurse yg sama dan aku tetap si-arkitek taman bunga yg dulu aku crita.

mereka kasar khalayak ramai
dan mereka juga tetap mempunyai session kenyit-kenyit mata dan berbalas sms sungguhpun dlm jarak sedepa.
ringkas.padat.ketat dan sendat.
haish.jangan bayang.nanti terbang~!

untuk kengkawan yg berkunjung di rumah.
maaf kerna aku tidak punya byk masa utk wasted bersama
dan
aku perlu bangun esoknya utk bg duit kepada penjaga parking di tempat kerja.

itu janji aku setiap kali berkunjung ke kota.


utk tajul&hawa.
selamat pengantin baru

majlis kau sememangnya benchmark tertinggi setaraf dato siti.

tunang.nikah.sanding sume-sume la kau nk masok tv.
tamau lawan..sbb wa punya lambat lg.

haish


jadi laa utk harini.

Friday, January 23, 2009

Wednesday, January 14, 2009

lunjuran kaki sigila dan panahan cahya dicelah jari dan senyuman si Kiera Knightley tidak pernah gagal menambat kewajiban diri utk mengabdi.


amat sukar membentuk displin menebar sejadah disuasana
hening.gelap.hujan dan waktu-waktu cuti.


tolong lah kiera,jgn la ceni.


dtg la time aku tengah tengok

tv..



haish!!






dan;
pada setiap titik

aku panjatkan,moga

mampu hidop lebih lama.

diperluaskan sumber ekonomi utk memenuhi tuntutan diri membeli jenama ciptaan fendi.

dialihkan dari kegelapan.sakit.bahaya.malapetaka.musibah.fitnah.kezaliman.kekejaman dan rancangan-rancangan jahat manusia.
perhubungan yg diredhai.dirahmati.diberkati.

dan;
utk hari-hari yg seterusnya.
utk sinar pagi yg berikutnya.utk memecut setiap pagi ke tempat kerja.utk tunduk dan berkata "ya" sepada sisuperior.utk menabur portion kecil pada bil-bil semasa.utk berjinak-jinak dgn dunia kota.
dan;
utk senyuman simanja yg saya tergila-gila.
utk petikan gitar bila kau tiada.utk setiap apa yg tertanam dikepala dan utk setiap helai baju kerja.
aku pasti telentang disudut sana mamandang siling berharap dipanjangkan tangan menulis kisah sijejaka pada kawasan yg jarang orang baca!



sesapa tolong gosokan baju saya:p



skali lagi,



kiera; kau dtg la time kerja k?